Tradiční recept se sice připravuje s kohoutem, ale klidně můžete použít kuřecí čtvrtky.
Suroviny:
5 kuřecích čtvrtek
4 dcl bílého vína
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
hrst šalotky
3 stroužky česneku
5 plátků slaniny
hrst sušených hub
1 bobkový list
2 snítky tymiánu
120 ml smetany ke šlehání
1 žloutek
350 ml kuřecího vývaru
sůl, pepř
Postup:
V hrnci osmažte na oleji šalotku, česnek, bobkový list a slaninu. Přidejte houby a restujte. Vše přendejte do mísy a do hrnce přidejte máslo.
Osolené a opepřené kuřecí čtvrtky osmahněte ze všech stran, přilijte vývar, víno, přidejte bylinky, česnek, šalotku a slaninu.
Vařte 20 minut a omáčku sceďte. V misce smíchejte smetanu, žloutek a trochu horké šťávy. Tekutinu s omáčkou vraťte zpátky ke kuřeti a krátce povařte.
Náš tip
Pokud nemáte po ruce sušené houby, použijte místo nich žampiony.