Zajímavé je, že jde o ryze české jídlo, na které ve Francii nenarazíte. Brambory si uvařte den předem a dobrota pak bude raz dva hotová.
Ingredience:
250 g uzeného masa nebo párků
2 lžíce sádla
5 vařených vajec
2 syrová vejce
200 ml smetany
4 cibule
sůl
pepř
tymián
2 lžíce strouhanky
Postup:
Pekáček vymažte sádlem a vysypejte strouhankou. Vařené brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a nechte zesklovatět na lžíci sádla.
Do pekáčku střídavě vrstvěte brambory (každou vrstvu osolte, opepřete), uzeninu, vařená vejce a cibuli. Poslední vrstva je z brambor.
Na klasický pekáč to vyjde na 3 vrstvy brambor a po dvou vrstvách masa, vajec a cibule. Dejte zapéct na 160 °C. Po 10 minut pekáč zalijte vejci se smetanou, kterou jste osolili a opepřili. Pečte ještě 40 minut.
Doba přípravy: 90 min
Cena: 130 Kč
Francouzské brambory a ve Francii o nich nevědí? To bych fakt neřekla! Určitě to zkusím udělat doma, mám ráda takové jednoduché recepty!
Ahoj, o těchto bramborách jsem nikdy neslyšela, ale vypadají zajímavě. Jsem zvědavá, jak budou chutnat s uzeným masem!