K základní verzi receptu na vynikající salát můžete přidat i další ingredience podle své chuti a fantazie.
Potřebujete:
✿ 1 hrst zelených fazolek
✿ 2 vejce
✿ 3 rajčata
✿ 4 brambory
✿ 6 artyčoků v oleji
✿ 1 konzervu tuňáka
✿ 1 hlávkový salát
✿ 12 oliv
✿ hladkolistou petržel
Zálivka:
✿ 2 lžíce vinného octa
✿ 1 lžičku dijonské hořčice
✿ 100 ml olivového oleje
✿ 2 stroužky česneku
✿ sůl, pepř
1. Brambory uvařte ve slupce. Fazolové lusky krátce povařte v osolené vodě. Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny, stejně tak rajčata, uvařené brambory a artyčoky. Tuňáka slijte a rozdělte na kousky.
2. Salát omyjte a listy rozložte do mísy. Na ně položte nakrájené přísady a olivy bez pecek a vše posypejte nakrájenou petrželkou.
3. V misce prošlehejte vinný ocet, hořčici, olej, prolisovaný česnek, pepř a trochu soli. Zálivkou přelijte salát a podávejte třeba s opečenou bagetou.