Sváteční oběd, kuře na suchém bílém víně se smetanou a houbami, zaručí výjimečný chuťový zážitek. Podávejte ideálně s bramborovou kaší nebo quinoou.
Potřebujete:
✿ 1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
✿ 1 lžící olivového oleje
✿ 5 plátků pancetty
✿ 1 cibuli
✿ 4 stroužky česneku
✿ 250 g žampionů
✿ 500 ml suchého bílého vína
✿ 250 ml smetany ke šlehání
✿ sůl, pepř
✿ hrst hladkolisté petržele
1. V pánvi orestujte na oleji plátky pancetty dozlatova a vyndejte. Kuře naporcujte, v pánvi osmahněte dozlatova a dejte k pancettě.
2. Na vypečeném tuku orestujte nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek, opékejte asi 30 vteřin a přesuňte k masu. Žampiony nakrájejte na plátky a opečte je na pánvi dozlatova asi 3 minuty.
3. Do pánve vraťte maso, pancettu, česnek a cibuli. Osolte, opepřete, podlijte vínem a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a zvolna vařte 40 minut doměkka. Nakonec přilijte smetanu a nechte prohřát. Posypejte nasekanou petrželkou.