Klasika, na kterou většinu ingrediencí vždycky máte doma.
Ingredience: 8 cibulí, tymián a pažitka, 3 lžíce másla, 400 ml drůbežího vývaru, 100 g sýra gruyére, sůl, pepř, olivový olej, bageta
Postup: V kastrůlku nechte rozehřát máslo a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Osolte a opepřete.
Když se cibule začne přichytávat na dno hrnce, dejte ho stranou, přikryjte pokličkou a nechte chvíli odstát. Pak vraťte zpátky na sporák, přidejte čerstvý tymián a zalijte vínem a drůbežím vývarem. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte nakrájené plátky bagety.
Polévku nandejte do misek, přidejte kolečka opečené bagetky a navrch sýr. Misky dejte do vyhřáté trouby a nechte zapéct.