Sladká a svěží rychlovka, kterou vždy mile překvapíte domácí strávníky a hosty. Uctěte je flambovaným ovocem.
Ingredience: ovoce dle chuti: banány, kiwi, jahody, pomeranč apod., 400 ml rumu, 20 g másla, 100 g bílé čokolády, 100 g hořké čokolády, 100 ml smetany
Postup: Ovoce nakrájíme na malé kousky. Použijeme pánev s malým okrajem. Doprostřed pánve dáme cukr, který budeme pomalu zahřívat, dokud se nerozpustí. Jakmile bude cukr rozpuštěný, přidáme máslo. Až se máslo rozpustí, přidáme ovoce, které chvilku prohřejeme.
Zalijeme rumem. Pánev nakloníme tak, abychom měli šťávu u okraje pánve, a tento okraj necháme nad plamenem zahřívat tak dlouho, dokud se šťáva nezapálí. Až vyprchá alkohol a plameny zhasnou, můžeme namáčet do čokolády.
Každou čokoládu dáme zvlášť a nalámanou ji rozpustíme ve 100 ml sladké smetany. Jednotlivé kousky nabodáváme na špejle a namáčíme v čokoládě..