Rybu v těstíčku můžete připravit v různých variantách. Místo piva lze použít perlivou vodu. Do těstíčka se dají také přidat bylinky.
Ingredience: 4 porce
● 4 filety z tresky
● 1 vejce
● 120 ml piva
● 80 g mouky
● sůl, pepř
● citronová šťáva
● olej na smažení
Na dohotovení:
● 150 g majonézy
● 1 šalotka
● 1 lžíce kaparů
● 1 lžička nakládaného zeleného pepře
● 300 g mraženého hrášku
● 1 šalotka
● 1 lžíce másla
● sůl, pepř
● hranolky k podávání
Postup:
Rybu osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Do misky vyklepněte vejce a přidejte pivo. Prošlehejte a pak zašlehejte mouku. Směs osolte, opepřete a obalujte v ní ryby. Smažte je na oleji dozlatova. Na másle opečte najemno nakrájenou šalotku.
Přidejte hrášek a vše ještě chvíli opékejte. Pak směs rozmixujte. Podle chuti osolte a opepřete. Na dip smíchejte majonézu s pepřem a kapary. Podle chuti osolte. Hotovu rybu podávejte s dipem, hráškovým pyré a hranolkami.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 80 Kč