Šťavnaté fíky na malinovo-tvarohové peřině zabalené v křupavém sladkém těstu, to je vynikající a zdravá galetka.
Suroviny
Na těsto – 260 g hladké mouky – 2 lžíce másla – 150 ml vody – 1 lžíce pískového cukru – špetka soli
Na náplň – 3 lžíce třtinového cukru – 100 g měkkého tvarohu – 3 lžíce malinového džemu – 6 čerstvých fíků – 1 lžíce moučkového cukru
Postup
1. Mouku smíchejte s máslem, vodou, cukrem a špetkou soli. Rychle vypracujte křehké těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na 15 minut do lednice.
2. Připravte si náplň. Cukr smíchejte s tvarohem a malinovým džemem. Fíky očistěte, odstraňte stopku a nakrájejte na měsíčky.
3. Těsto rozválejte na pomoučené desce na tenkou kulatou placku. Ochucený tvaroh rozetřete do středu galetky tak, aby okraje zůstaly suché. Navrch dejte pokrájené fíky a posypte moučkovým cukrem.
4. Okraje galetky přehněte, propíchněte je na několika místech vidličkou, aby se těsto při pečení nenafukovalo a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C na 35 až 40 minut.