Suroviny:
250 g těstovin, např. fettuccine
250 g středně velkých krevet
mořská sůl
čerstvě namletý pepř
8 lžic másla
4 stroužky česneku
2½ lžičky oregana
2½ lžičky drcených chilli vloček
2 hrnky čerstvé rukoly
¼ hrnku nastrouhaného parmazánu
2 lžíce čerstvé petržele
Postup:
Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvaříme těstoviny podle instrukcí na obalu, tak, aby byly al dente, na skus. Scedíme je. Oloupané krevety okořeníme solí a pepřem a dáme zatím stranou.
Ve velké pánvi rozpustíme na středním plameni 2 lžíce másla, přidáme oregano, česnek a chilli a za stálého míchání vše restujeme, až se česnek rozvoní, trvá to asi 1–2 minuty.
Do pánve přidáme krevety a za občasného míchání je restujeme asi 2–3 minuty, až zrůžoví. Krevety vyjmeme z pánve a necháme stranou. V pánvi rozpustíme zbývajících 6 lžic másla. Vmícháme uvařené těstoviny, rukolu a nastrouhaný parmazán.
Mícháme asi 2 minuty, až rukola začne vadnout. Poté vmícháme krevety a ihned podáváme posypané nasekanou petrželí.