Suroviny na 4 porce:
250 g těstoviny fettuccine (širší nudle)
500 g středně velkých syrových oloupaných krevet
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
8 lžic másla
4 stroužky česneku nasekaného nadrobno
1/2 lžičky sušeného oregána
1/2 lžičky drceného chilli
2 hrnky čerstvé rukoly
1/4 hrnku čerstvě nastrouhaného parmazánu
2 lžíce čerstvé nasekané hladkolisté petržele
Postup:
Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu, tak aby byly al dente, na skus. Zceďte je. Oloupané krevety okořeňte solí a pepřem a dejte prozatím stranou.
Ve velké pánvi rozpusťte na středním plameni 2 lžíce másla, přidejte oregano, česnek a chilli a za stálého míchání vše restujte, až se česnek rozvoní, trvá to asi 1–2 minuty.
Do pánve přidejte krevety a za občasného míchání je restujte asi 2–3 minuty, až zrůžoví. Krevety vyjměte z pánve a nechte stranou. V pánvi rozpusťte zbývajících 6 lžic másla. Vmíchejte uvařené těstoviny, rukolu a nastrouhaný parmazán.
Míchejte asi 2 minuty, až rukola začne vadnout. Poté vmíchejte krevety a ihned podávejte posypané nasekanou petrželí.