Suroviny na 6 porcí:
200 g bílých fazolí
4 celá vejce
60 g nastrouhaného kokosu
60 g kokosového cukru
2 vrchovaté polévkové lž. kokosového oleje
podle potřeby sůl
Postup:
Bílé fazole dobře propláchněte a namočte den předem do hrnce s vodou, druhý den je 20 minut povařte. Vložte do mixéru i s trochou vody a rozmixujte dohladka s ostatními surovinami.
Hmotu nalijte do pekáčku vyloženého pečicím papírem a povrch koláče ozdobně posypte strouhaným kokosem.
Potom ho vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte přibližně 20 minut – poté teplotu stáhněte jenom na cca 190 °C a pečte ještě dalších 20 minut. Pak vypněte, aby se koláč zbytečně nevysušil.
Dezert lze nechat ve vypnuté troubě ještě pár minut odpočívat a pak nechte vychladnout.
Následující den sejměte z koláče pečicí papír a nakrájejte jej na jednotlivé porce.
Extra tip:
Pokud neseženete kokosový cukr, nahraďte ho 2 sáčky vanilkového cukru.