Suroviny:
2–3 lžíce sádla 2 cibule 4 stroužky česneku 4 pikantní klobásy 3 lžíce mleté papriky 1 lžička kmínu 1 a ½ – 2 l vody nebo vývaru 4 plátky chleba 2 konzervy červených fazolí 1 konzerva bílých fazolí 1–2 lžíce sušené majoránky sůl a pepř
Postup: Rozdělíme oheň pod kotlíkem. V kotlíku rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile začne cibule zlátnout přidáme na kousky nakrájenou klobásu a chvíli ji opékáme. Přidáme mletou papriku, kmín a za stálého míchání restujeme asi dvě minuty.
Pak zalijeme vodou nebo výrem, osolíme a přivedeme k varu. Plátky chleba zbavíme kůrky a střídu nakrájíme na kostičky. Ty přidáme do guláše a necháme rozvařit. Díky chlebu guláš takto zahustíme bez zbytečného použití mouky.
Nakonec přidáme vařené fazole a necháme je prohřát. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Podáváme s čerstvou chilli papričkou a chlebem. TIP: Pokud vám čerstvá paprička, přidaná pro barvu a chuť, nebude stačit, přidejte ještě mleté chilli.