Snadno do něho zpracujete jakoukoli uzeninu. Pokud nejsou po ruce klobásy nebo špekáčky, přijde vhod i nakrájené uzené nebo slanina.
Ingredience: na 4 porce
● 2 konzervy fazolí
● 1 pikantní klobása
● 1 konzerva loupaných rajčat
● 1 stroužek česneku
● sůl
● pepř
● olej
● 1 cibule
● 2 lžíce nasekané petrželky
Postup:
Cibuli nakrájejte najemno a česnek na plátky. Klobásu nakrájejte na kolečka. V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje. Opečte na něm cibuli a po chvíli přidejte i česnek. Pak přidejte loupaná rajčata, nakrájenou klobásu a směs osolte a opepřete.
Přilejte trochu vody a nechte ji probublávat pod pokličkou asi 15 minut. Fazole z konzervy slejte a přidejte do rajčatového základu. Vmíchejte petrželku a nechte ještě prohřát. Podávejte s křupavým chlebem.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 40 Kč