Luštěniny můžete využít i pro sladké pečení. Zdravý fazolový moučník si určitě zamilujete.
Potřebujete:
✿ 1 plechovku černých nebo červených fazolí
✿ 3 vejce
✿ ½ lžičky prášku do pečiva
✿ ¼ hrnku kakaa
✿ 3 lžíce kokosového oleje
✿ ½ hrnku javorového sirupu
✿ 1 lžičku vanilkového extraktu
✿ ½ hrnku čokoládových hoblinek
✿ máslo
1. Fazole slijte a rozmixujte je v míse s práškem do pečiva, kakaem, kokosovým olejem, javorovým sirupem a vanilkovým extraktem. Mixujte, dokud nebude směs bez hrudek a krásně jemná.
2. Pekáček vymažte máslem a vlijte do něj připravenou směs. Povrch posypejte čokoládovými hoblinkami a dejte péct do trouby při 180 °C asi 30–35 minut.
3. Hotový moučník nechte vychladnout, nakrájejte ho, případně pocukrujte nebo dozdobte čerstvým ovocem a můžete hned podávat.