Lahodná a jemná polévka skvěle zasytí a díky fazolím dodá i pěknou porci bílkovin.
Potřebujete:
✿ 250 g bílých fazolí
✿ 4–6 hub
✿ 1 mrkev
✿ 1 bramboru
✿ 1 lžíci másla
✿ 2 lžíce hladké mouky
✿ 1 lžičku mleté papriky
✿ 100 g zakysané smetany
✿ 100 g smetany na vaření
✿ 2 bobkové listy
✿ 4 kuličky nového koření
✿ cukr
✿ ocet
✿ sůl, bílý pepř
✿ čerstvou petrželku
1. Fazole namočte den předem do vody. Druhý den vodu vyměňte, přidejte bobkové listy a nové koření, uvařte je do měkka a sceďte, vývar uchovejte. Mrkev, brambory a houby nakrájejte.
2. Na másle opečte mrkev a houby. Přidejte papriku, zamíchejte, přidejte mouku a orestujte na jíšku. Zalijte vývarem z fazolí, přidejte brambory a 15 minut vařte. Do polévky vraťte fazole a vařte.
3. Odeberte část polévky a smíchejte ji se smetanami. Směs se smetanou vlijte do polévky a nechte prohřát. Dochuťte octem a cukrem. Ozdobte petrželkou.
No hele, já teda houby moc nemusím, ale v téhle polévce bych je asi zkousla. S fazolama fakt dobrá kombinace, co myslíte?
Tento recept mě ihned zaujal, zejména díky kombinaci smetany a fazolí. Musím říct, že to jistě bude lahodná polévka.
Polévka s fazolemi a houbami je skvělý nápad. Když jsem ji vařila naposledy, přidala jsem i trochu česneku, a byl to výborný doplněk. Doporučuji!
Jakmile vidim fazole, sem na to! Tahle kombinace s houbama a smetanou zní fakt lákavě. Konečně něco, co zasytí a je plné bílkovin.
Fazolová s houbama mi zní jako dokonalá kombinace na podzimní večery. Určitě se pokusím recept vyzkoušet a třeba přidám i fotku, až to bude hotové!
Wow, tahle fazolová s houbama vypadá fakt skvěle! Hned bych si ji dala k obědu. S fazolema jsem zatím moc nevařila, ale asi to musím zkusit.