Husté polévky klidně zastoupí i hlavní chod. Jsou velmi chutné, zaženou hlad a nezruinují váš rodinný rozpočet.
Potřebujete:
✿ 1 konzervu fazolí v tomatě
✿ 2 mrkve
✿ 4 řapíky celeru
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 lžíci rajčatového protlaku
✿ 1,5 l vývaru
✿ 3 lžíce oleje
✿ sůl, pepř
✿ 1 lžičku octa
✿ 1 lžičku sladké papriky
✿ 1 lžičku majoránky
1. Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev na kolečka, celer na malé kostičky. V hrnci rozehřejte olej a cibuli osmažte dosklovita. Pak přidejte kořenovou zeleninu, osolte, opepřete a krátce orestujte.
2. Až se zelenina rozvoní, přidejte prolisovaný česnek a krátce promíchejte. Přidejte protlak a papriku. Krátce je rozmíchejte v zeleninovém základu a zalijte vývarem. Pomalu vařte asi 10 minut, až zelenina částečně změkne.
3. Přidejte fazole a povařte je 5–10 minut. Nakonec dochuťte majoránkou a trochou octa a nechte už jen krátce prohřát.