Hustou fazolačku můžete s krajícem chleba podávat i jako hlavní chod.
Příprava: 1 hod 45 minut
Náročnost: ***
Cena za porci: 32 Kč
Suroviny na 4 porce
– 400 g vepřové plece bez kosti
– 1 cibule
– olivový olej
– 5 bobkových listů
– 10 stroužků česneku
– sůl, pepř
– 200 g červených fazolí namočených přes noc
– 400 g rajčat z plechovky
– 100 ml bílého vína
Postup
1. Nasekanou cibuli orestujte v hrnci s trochou oleje. Osolte, opepřete, přidejte bobkové listy a česnek nakrájený nadrobno.
2. Maso nakrájejte a orestujte spolu se základem. Osolte a opepřete. Až se maso zatáhne, přidejte fazole, podlijte vínem a povařte. Přidejte rajčata, zalijte horkou vodou a vařte pod pokličkou asi 90 minut.