Suroviny:
2 konzervy fazolí
2 klobásy chorizo
2 lžíce sádla
2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce mleté papriky
1 lžička kmínu
1 lžička sušené majoránky
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
chilli paprička
Postup:
Ve velkém hrnci rozehřejte sádlo a přidejte k němu nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile začne cibule zlátnout, přidejte na kousky nakrájenou klobásu a chvíli ji opékejte.
Když klobása pustí tuk, nasypte do hrnce mletou papriku a kmín a za stálého míchání restujte asi minutu, aby se koření rozvonělo. Dejte si pozor, aby se paprika nespálila, polévka by pak měla lehce nahořklou chuť.
Poté vše zasypejte lžící hladké mouky, promíchejte a zalijte vodou nebo vývarem. Osolte a opepřete. Nechte asi 20 minut vařit a následně do hrnce přidejte fazole, ze kterých jste slila nálev.
Polévku ochuťte nadrobno nakrájenou chilli papričkou a majoránkou a nechte ji ještě asi 5 minut vařit. Podávejte s čerstvým kváskovým chlebem.
Tip!
Do polévky klidně přidejte i zeleninu, kterou máte doma.