Luštěnin není v jídelníčku nikdy dost. Podávejte je s čerstvým chlebem nebo křupavou bagetkou.
Ingredience:
400 g červených fazolí
1 plechovka kukuřice (300 g)
200 ml rajčatového protlaku
200 g strouhané goudy
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžička sušeného tymiánu
sůl a pepř dle chuti
1/2 lžičky mleté uzené papriky
Postup:
Na pánvi si rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájený, případně prolisovaný česnek. ν Přidejte rajčatový protlak, tymián, papriku, sůl a pepř. Promíchejte a nechte povařit 5–7 minut, aby se chutě krásně propojily.
Otevřete plechovku s fazolemi a kukuřicí, sceďte a propláchněte je studenou vodou. Přidejte je do rajčatové omáčky, kterou máte připravenou na pánvi, a promíchejte. Nechte ještě chvíli dusit, asi 5 nebo 6 minut.
Všechnu směs přeneste do zapékací misky a bohatě posypejte strouhaným sýrem.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20–30 minut, dokud sýr nezíská zlatavou barvu.
Fazole s kukuřicí a sýrem by mohly být skvělou večeří pro přátele. Určitě to zkusím naservírovat na našem dalším setkání.
Recept se zdá být jednoduchý a chutný. Děkuji za inspiraci! Určitě zkusím tento pokrm zařadit do svého týdenního menu.
Tohle vypadá fakt zajímavě, určitě to zkusím udělat. Luštěniny mám moc ráda a sýr to určitě ještě vylepší!