Vhodně zvolené koření udělá z tohoto obyčejného pokrmu zajímavou lahůdku. Navíc příprava je opravdu velmi snadná a rychlá.
Potřebujete:
✿ 2 nožičky párku nebo klobásu
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 bobkový list
✿ 2 lžičky sladké mleté papriky
✿ 1 lžičku oregana nebo tymiánu
✿ 2 lžíce kečupu
✿ 1 plechovku fazolí v tomatě
✿ 1 lžíci oleje
✿ ¼ lžičky soli
✿ ¼ lžičky mletého pepře
✿ zelenou petrželku
1. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a na oleji ji orestujte dosklovita. Přidejte na kolečka nakrájený česnek, nakrájené párky nebo klobásu a vše opečte.
2. Směs zasypejte mletou paprikou a oreganem či tymiánem, nechte pár vteřin rozvonět a vlijte fazole v tomatě.
3. Přidejte kečup, bobkový list, trošku vody, sůl a za občasného míchání nechte alespoň 10 minut na mírném plameni probublávat.
Na závěr jídlo dochuťte pepřem a podle chuti solí, posypejte čerstvou petrželkou a podávejte s chlebem nebo pečivem, případně s volským okem.