Pikantnější verze polévky z červených fazolí a rajčat chutná výborně samotná i s krajícem chleba.
Suroviny na 4 porce – 400 g červených fazolí v konzervě – 400 g loupaných rajčat v konzervě – 1 cibule – 2 stroužky česneku – 2 lžíce rajčatového protlaku – 1 l vývaru – 3 chilli papričky – 2 lžíce olivového oleje – sůl, pepř
Postup
1. V hrnci rozehřejte olivový olej. Přidejte pokrájenou cibuli s nadrobno nakrájeným česnekem a nechte zesklovatět. Přimíchejte pokrájené chilli papričky a scezené fazole. Nechte povařit asi 5 minut.
2. Přidejte rajčatový protlak a promíchejte. Pak pomalu přilijte vývar (zeleninový nebo hovězí) a rozmixovaná rajčata. Podle chuti osolte a opepřete.
3. Polévku nechte přejít varem. Naservírujte do misek nebo hlubokých talířů a podávejte.