Farfalle jsou těstoviny nejen chutné, ale také krásné. Mají tvar motýlka nebo jakési mašličky a na talíři vypadají vždycky dobře.
Ingredience:
400 g farfalle těstovin
10 cherry rajčátek
200 g feta sýru
1 malá zelená paprika
hrst čerstvé rukoly
100 ml extra panenského olivového oleje
2 lžíce citróonové šťávy
sůl a pepř podle chuti
Postup:
Uvařte farfalle ve slané vodě podle návodu. Neměly by být příliš měkké ani příliš tvrdé, ale takzvaně al dente neboli „na skus“.
Mezitím si do rozpálené pánve přidejte olivový olej. Po minutě přidejte citronovou šťávu, ať se krásně rozvoní.
Orestujte nakrájenou papriku, která dodá pokrmu křupavost. Po chvíli přidejte rozpůlená rajčátka.
Sceďte těstoviny. Trochu vody z těstovin, asi 1,5 dl, přidejte do pánve k zelenině. Vše promíchejte.
Nyní do pánve přidejte těstoviny a rozdrobený nebo nakrájený feta sýr. Vše dobře osolte a opepřete.
Těstoviny odstavte, promíchejte s rukolou a servírujte. Na talíři je zakapejte olejem, případně ještě jednou osolte a opepřete.
Myslím, že tyhle farfalle budou s rukolou a feta sýrem naprostá bomba! Už se těším, až to uvařím a naservíruju rodině. Kdo by nemiloval mašličkové těstoviny, že?
Těstoviny jsou vždycky skvělou volbou, a když přidáte čerstvou rukolu a feta sýr, nemůže to být nic jiného než hit! Ráda nové chutě kombinuji a tenhle recept určitě vyzkouším.
Farfalle s rukolou a feta sýrem zní úplně skvěle! Určitě to zkusím, mám ráda jednoduché a rychlé recepty, které vypadají dobře na talíři. Mňam!