Bezkonkurenční čokoládový cheesecake, který zláká hříšnou chutí kvalitní čokolády.
Příprava: 25 minut
Náročnost: ***
Cena za porci: 18 Kč
Suroviny na 10 porcí
Na korpus
– 100 g rozpuštěného másla
– 200 g máslových sušenek
Na náplň
– 250 g mascarpone
– 500 g tučného tvarohu
– 350 ml smetany ke šlehání
– 3 lžičky želatiny
– 300 g kvalitní hořké čokolády
Na polevu
– cukrářská poleva hořká a bílá
Postup
1. Rozdrťte sušenky, přidejte máslo a vypracujte hmotu, kterou napěchujte do formy s pečicím papírem. Dejte do lednice.
2. Do téměř vyšlehané šlehačky přidejte želatinu, tvaroh a mascarpone, prošlehejte, a přidejte mírně vychladlou rozpuštěnou čokoládu. Prošlehejte. Směs nalijte na korpus a dejte chladit.
3. Polevy připravte podle návodu a podle libosti ozdobte dort.