Rychlé sushi si můžete udělat i doma, bambusovou podložku, mořské řasy a další koupíte ve specializovaných prodejnách asijské kuchyně.
Potřebujete:
✿ 1 sáček japonské sushi rýže
✿ rýžový sushi ocet
✿ 10 archů sušené řasy nori
✿ 1 tubu křenu wasabi
✿ japonskou sójovou omáčku
✿ sezamová semínka
✿ 1 okurku
✿ 1 balíček krabích tyčinkek
✿ avokádo
✿ nakládaný zázvor
1. Rýži uvařte bez soli a promíchejte ji se sushi octem, aby byla jen velice jemně ochucená. Na bambusovou rohožku položte arch sušené mořské řasy a pak na ni vlhkými prsty rozprostřete a utlačte rýži.
2. Rýži jemně potřete wasabi a poklaďte podélně na proužky nakrájenými krabími tyčinkami, avokáda a okurky a posypejte trochu sezamem. Poté rohožku zabalte, aby vznikl váleček.
Odkrojte okraje na obou stranách a váleček ostrým nožem nakrájejte na špalíčky.
3. Kousky sushi namáčejte v sójové omáčce a zajídejte nakládaným zázvorem, případně trochou wasabi.