Chutná i studená, proto nepočítejte s tím, že pro opozdilce zbude.
Ingredience na 1 menší pizzu:
1 plát hotového listového těsta
5 cherry rajčat
1 červená paprika
200 g mozzarelly
olivový olej
pepř
sůl
1 menší vajíčko
bazalka na ozdobu
Postup:
Těsto vyjměte z obalu a rozbalte ho i s pečicím papírem na vál. Jeho okraje zahněte vždy o 1 cm dovnitř, aby se vám mozzarella neroztekla na plech. Listové těsto přemístěte na plech a troubu předehřejte na 200 °C.
Rajčata omyjte a překrojte, podle velikosti na polovinu či čtvrtky. Papriku očistěte, omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na proužky. Mozzarellu nakrájejte na kolečka. Vajíčko rozklepněte do hrníčku a rozšlehejte.
Na těsto poskládejte plátky mozzarelly, kousky rajčat a papriku. Vše vydatně zakapejte olejem, osolte a opepřete. Okraje pizzy potřete vajíčkem. Plech dejte do trouby, snižte teplotu na 180 °C a pečte 20 min. Před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou.
Doba přípravy: 35 min
Cena za 1 pizzu: 105 Kč
Zajímavý recept, je vidět, že kreativitu v kuchyni si můžeme dovolit. Navíc vizuálně působivý pokrm s minimem času stráveným u sporáku. Budu teď myslit i na estetiku podávání.
Zní to skvěle! Možná přidám i trochu šunky nebo slaniny pro větší chuť. Ale super nápad s tím listovým těstem. Cena taky přijatelná.
No tak tohle vyzkouším! Listový těsto mám ráda a pizza půjde rychle, super když přijdou kámoši na návštěvu. Ušetří to dost času.