Tohle lehké a osvěžující jídlo pochází z Ho Či Minova města, a ačkoli vypadá složitě, zvládnete ho raz dva i úplně poprvé.
Ingredience: na 4 porce
● 400 g hovězího zadního bez kost
● 4 lžíce rybí omáčky
● sůl
● pepř
● 3 stroužky česneku
● 1 lžíce oleje
● hrst mungo klíčků
● 1 mrkev
● 1 okurka
● 1 hrst čerstvého koriandru
● 150 g nesolených arašídů
● rýžové nudle
● 1 limeta
● 30 g třtinového cukru
● ½ chilli papričky
Postup:
Maso nakrájejte na tenké plátky, přidejte 2 lžíce rybí omáčky, špetku soli a pepře, nasekané 2 stroužky česneku a lžíci oleje. Nechte 60 min odležet. Připravte si zeleninu nakrájenou na nudličky, klíčky a nasekané bylinky.
Arašídy opražte nasucho na pánvi a rozdrťte. Nudle uvařte a propláchněte studenou vodou, aby se nelepily. Na rozpálené pánvi zprudka orestujte naložené maso a případně dochuťte.
Na zálivku smíchejte horkou vodu, 2 lžíce rybí omáčky, šťávu z limety, cukr, 1/2 nasekané papričky a nasekaný stroužek česneku. Dejte vše do velké mísy a zalijte zálivkou. Navrch posypte arašídy.
Příprava: 90 min
Cena za 1 porci: 86 Kč