Španělské slané pečivo se dělá jako koláč nebo malé taštičky.
Potřebujete:
✿ 500 g hladké mouky
✿ 100 ml oleje
✿ 10 g sušeného droždí
✿ 1 lžičku soli
✿ 1 lžičku sladké papriky
✿ 1 vejce na potření
Náplň:
✿ 200 g tuňáka v oleji
✿ 1 červenou cibuli
✿ 2 rajčata
✿ olej
✿ sůl, pepř
✿ 4 lžíce protlaku
1. Smíchejte mouku, 240 ml vody, olej, droždí, sůl a papriku a vypracujte těsto. Na válu ho 10 min hněťte a nechte kynout 1,5 hod. Pak ho propracujte a rozpulte.
2. Na pánvi na oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte nadrobno nakrájená rajčata, sůl a pepř. Do vychladlé směsi vmíchejte tuňáka a protlak. Polovinu těsta rozválejte, dejte do formy s pečicím papírem a poklaďte náplní. Vyválejte druhou část těsta, položte navrch a okraje přimáčkněte.
3. Uprostřed udělejte díru, povrch můžete dozdobit odřezky těsta. Potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte při 180 °C 40 minut dozlatova.