Dýně je výživná a přitom málo kalorická. Dýňový salát s cizrnou je doslova bombou plnou zdraví.
Příprava: 45 min
Náročnost: x x
Cena: 95 Kč
Potřebujete:
1 dýni Hokkaido
plechovku cizrny v nálevu
1 cibuli
panenský olivový olej
sůl, pepř
3 snítky rozmarýnu
stroužek česneku
100 g sýru feta
čerstvá petrželka
1 Dýni očistěte a nakrájejte na kostičky. Vložte je do zapékací mísy vymazané trochou olivového oleje, opepřete a přidejte rozmarýn. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180° asi na 20 minut, poté vyndejte a nechte vychladnout.
2 Na pánvi na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku, na plátky nakrájený česnek, přidejte snítku rozmarýnu, sceďte cizrnu a přidejte ji do pánve. Osolte, opepřete a restujte na mírném ohni asi 10 minut.
3 V míse promíchejte kostičky upečené dýně s orestovanou cizrnou a rozdělte na talíře. Sýr nakrájejte na kostičky a nasypejte na salát, dozdobte zelenou petrželkou a podávejte.