Dýňová polévka zachutná i těm, kteří jinak polévky příliš nemusejí.
Ingredience:
1 střední dýně Hokkaido
1 střední cibule
2 stroužky česneku
6–8 sušených rajčat
750 ml zeleninového vývaru (nebo vody)
200 ml kokosového mléka
2 lžíce olivového oleje
1 lžička kari koření
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
1/2 lžičky strouhaného zázvoru
čerstvá petrželka
Postup:
Dýni oloupejte (u dýně Hokkaido to není nutné, její slupka je měkká) a nakrájejte na kostičky.
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno, sušená rajčata na malé kousky.
V hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli a osmahněte ji dozlatova.
Přidejte nasekaný česnek a kousek nastrouhaného zázvoru a restujte ještě 1–2 minuty.
Přidejte nakrájenou dýni a sušená rajčata.
Zalijte vývarem nebo vodou a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte přibližně 20 až 25 minut. Vmíchejte kokosové mléko, kari koření, provařte a rozmixujte.
Dochuťte solí a pepřem.
Polévku před podáváním dozdobte kousky sušených rajčat a čerstvou bylinkou, například petrželkou.
Dýňový krém vypadá fakt zajímavě! Ráda experimentuju s různými kořeními, tak tu kari určitě vyzkouším.