Snadná na přípravu, ale vynikající. Krémová polévka vás zahřeje na těle i na duši.
Příprava: 35 minut
Náročnost: *
Cena za porci: 18 Kč
Suroviny na 4 porce
– 1 menší dýně Hokkaido
– 1 cibule
– sůl, pepř
– špetka muškátového oříšku
– špetka kurkumy
– 1 kostka zeleninového bujónu
– 200 ml kokosového mléka
– dýňová semínka na ozdobu
Postup
1. Dýni omyjte a nakrájejte. V hrnci na oleji osmažte nakrájenou cibuli. Přidejte dýni, sůl, pepř a koření, a orestujte.
2. Zalijte vodou, vhoďte bujón a vařte do změknutí. Poté ručním mixérem rozmixujte na pyré.
3. Přilijte kokosové mléko a promíchejte. Servírujte s dýňovými semínky.