Jednoduchý recept na dýňovou polévku vás překvapí svou chutí.
Potřebujete:
✿ 1 dýni Hokkaido
(cca 1 kg)
✿ 2 cibule
✿ 4 lžíce olivového oleje
✿ 700 ml zeleninového vývaru
✿ 100 ml smetany ke šlehání
✿ kousek zázvoru
✿ chilli
✿ sůl, pepř
✿ zakysanou smetanu
1) Dýni omyjte, rozkrojte, vydlabejte a nakrájejte na kostky. V hrnci rozehřejte olej a na mírném ohni opečte cibuli dosklovita. Přidejte dýni a společně opékejte 10 minut.
2) Zalijte vývarem a nechte vařit 15 minut, až bude dýně měkká. Poté rozmixujte ručním mixérem, přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem, nastrouhaným zázvorem a chilli a ještě chvíli povařte.
3) Polévku podávejte s kopečkem zakysané smetany. Můžete ji také posypat praženými dýňovými semínky, drceným chilli nebo bylinkami.