Cizrnový hummus skvěle zasytí. Zkuste si ho připravit s dýní, dodá mu jemně nasládlou chuť.
Potřebujete:
✿ 400g plechovku cizrny
✿ ½ dýně Hokkaido
✿ ¼ hrnku sezamové pasty tahini
✿ 4 lžíce olivového oleje
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 snítku čerstvého rozmarýnu
✿ chilli
✿ sůl
✿ 1 lžíci citronové šťávy
1. Dýni zbavte semínek, nakrájejte ji na kostičky a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 180 °C cca 60 minut. Nechte vychladnout, a pak rozmixujte na hladké pyré. Použijte ½ hrnku pyré, zbytek uchovejte v ledničce.
2. Do mixéru nasypte cizrnu (pár kuliček si dejte stranou), přidejte dýňové pyré, sezamovou pastu, olivový olej, česnek, čerstvý rozmarýn, citronovou šťávu a vše rozmixujte dohladka. Pokud bude hummus moc hustý, přidejte trochu olivového oleje.
3. Hummus ochuťte solí, a chilli. Podávejte s pečivem, ozdobené rozmarýnem, cizrnou, dýňovými semínky, bylinkami apod. Nebo ho namažte na jednohubky a ozdobte plátkovým sýrem a ořechy.
Dýňový hummus je skvělý nápad na podzimní večírky. Jsem ráda, že dýně najde další využití a určitě ho vyzkouším!
Dýňový hummus zní báječně! Už se těším, až ho vyzkouším jako svačinu na další cestování. Dýně a cizrna musí být dokonalá kombinace!
Tento recept na dýňový hummus vypadá velmi lákavě! Přidání dýně určitě přinese zajímavou sladkost a já to na víkend určitě během vaření vyzkouším.
No to je nápad! Dýňový hummus vypada fakt skvěle, určo to zkusim udělat na příšti návštěvu!