Cheesecake je druh dortu se sušenkovým korpusem. Vyzkoušejte tuhle dýňovou verzi.
Potřebujete:
✿ 200 g máslových sušenek
✿ 80 g másla
✿ 400 g mascarpone
✿ 250 g tvarohu
✿ 130 g cukru moučky
✿ 3 vejce
✿ 300 g dýně hokkaido
✿ ½ lžičky skořice
✿ ½ lžičky kardamomu
✿ šlehačku
1. Sušenky rozdrťte najemno, přidejte k nim rozpuštěné máslo a umíchejte směs, kterou napěchujte na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. Korpus předpečte při 180 °C asi 10 minut.
2. Zbavte dýni semínek, pokrájejte ji, uvařte doměkka a pak rozmixujte na pyré. Dýňové pyré, smíchejte s mascarpone, tvarohem, cukrem, vejci a kořením.
Směs nalijte na připravený korpus a pečte při160 °C asi hodinu, dokud se povrch dortu nezpevní.
3. Hotový cheesecake nechte v otevřené troubě vychladnout. Před podáváním ho ozdobte šlehačkou, případně ho můžete polít karamelovým topingem.