Spojení oranžové dýně a zeleného špenátu vypadá nejen skvěle na talíři, je to ale i báječná chuťová souhra.
Potřebujete:
✿ 500 g lasagní
✿ 750 g dýně
✿ 300 g listového špenátu
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 naběračku zeleninového vývaru
✿ olivový olej
✿ 50 g strouhaného sýra
✿ sůl, pepř
Bešamel:
✿ 50 g másla
✿ 50 g hladké mouky
✿ 2 dl mléka
✿ 50 g tvrdého sýra
✿ muškátový oříšek
1. Na na oleji osmahněte plátky česneku, přilijte vývar, přidejte dýni na kostičky a povařte.
2. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a orestujte. Stále míchejte, přilijte vlažné mléko, provařte, přidejte špetku nastrouhaného muškátového oříšku a vmíchejte nastrouhaný sýr.
3. Do zapékací mísy dejte vrstvu bešamelu, lasagne, bešamel, pak dýni, lasagne, bešamel, špenát spařený horkou vodou, bešamel a pak vrstvu dýně. Posypejte sýrem a pečte 20 minut při 180°.
Ty dýňovo-špenátový lasagne zní fakt super! Určitě je brzy vyzkouším, už teď se mi sbíhají sliny! A konečně mám další tip, jak použít dýni.