O krásnou žlutou barvu se postarají dýně a kurkuma. Díky troše zakysané smetany se polévka zjemní a pepř jí dodá lehkou pikantnost.
Suroviny:
1 kg dýně hokaido
3 mrkve
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
lžička kurkumy
sůl, pepř
1,5 l zeleninového vývaru
zakysaná smetana na ozdobu
Postup:
Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte a nakrájejte na kousky. Mrkev si rovněž očistěte a nakrájejte na kousky.
Všechnu zeleninu rozprostřete na plech, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a pečte po dobu 20 minut na 180 °C.
V kastrolu si na oleji orestujte cibuli, přidejte na plátky nakrájený česnek a kurukumu. Přidejte opečenou zeleninu a zalijte vývarem.
Vařte zhruba 15 až 20 minut. Nakonec přidejte sůl a pepř podle chuti a polévku rozmixujte. Na závěr dochuťte trochou zakysané smetany.