Dýně je hlavní surovinou podzimu a v kuchyni se s ní dá doslova kouzlit!
Ingredience:
500 g očištěných brambor
500 g očištěné máslové dýně
150 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
1 vejce
lžička soli
špetka muškátového oříšku
K podávání:
150 g slaniny
strouhaný parmazán
Postup:
Brambory uvařte doměkka. Zvlášť uvařte dýni. Obojí nastrouhejte najemno. S ostatními surovinami smíchejte v nelepivé těsto.
Vypracované těsto vyválejte na válečky silné asi jako palec a nakrájejte na centimetr široké špalíčky.
Lehce je poprašte moukou, aby se neslepily. Vhoďte do vroucí vody, a až vyplavou, vařte už jen minutu, pak je vylovte.
Osmahněte slaninu. Scezené noky k ní vhoďte do pánve a ještě zprudka orestujte.