Domácí dýňové gnocchi s máslovou šalvějí jsou jednoduchým a chutným hlavním chodem.
Ingredience:
● 400 g dýně
● 200 g hladké mouky
● 1 vejce
● 50 g strouhaného parmazánu
● sůl a pepř dle chuti
● 2 lžíce másla
● 5 listů šalvěje
Postup:
Dýni oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte doměkka. Rozmixujte na hladké pyré a nechte vychladnout. Smíchejte s moukou, vejcem a parmazánem, osolte a opepřete.
Vypracujte těsto, tvarujte gnocchi a vařte je v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. Na pánvi pak rozehřejte máslo, přidejte šalvěj a krátce osmahněte. Gnocchi pohoňte v pánvi, znovu posypte parmazánem a podávejte.
Příprava: 60 min
Cena: 90 Kč
Dýňové gnocchi jsou skvělou volbou pro podzimní menu. Ráda je připravuji pro rodinu, je to opravdu báječné jídlo.
Dělala jsem je už několikrát a vždycky jsou skvělé. Nic složitého a výsledek je prostě k sežrání!
Hele, dýňový gnocchi nezněj špatně! Určitě je vyzkouším, recept je vypadá jednoduše i pro mě.