Rychlé a snadné, takové jsou podzimní minidortíky s dýní.
Suroviny:
● 200 g oloupané, nahrubo nastrouhané dýně
● 200 g hladké mouky
● 175 g třtinového cukru
● 1 vanilkový cukr
● 1 balení kypřicího prášku
● 175 ml slunečnicového oleje
● 3 vejce
● 100 g rozinek
● 2 lžíce nastrouhané kůry z pomeranče
● skořice
Na ozdobu:
● 200 g čerstvého krémového sýra
● 80 g moučkového cukru
● 4 lžičky mrkvové šťávy
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. Do formiček na muffiny dejte papírové košíčky. V míse prošlehejte olej, vanilkový cukr, třtinový cukr a vejce. Vmíchejte dýni, rozinky a pomerančovou kůru. Přisypte mouku s kypřicím práškem a skořici a vše zlehka promíchejte.
Papírové košíčky naplňte do ¾. Cupcaky pečte 25 min a nechte vychladnout na kuchyňské mřížce.
Sýr, mrkvovou šťávu a cukr prošlehejte elektrickým šlehačem. Hotovým krémem ozdobte zchladlé dortíčky.
Příprava: 20 min
Cena za 1 porci: 40 Kč