Suroviny:
300 g dýně
200 g hladké mouky
170 g krystalového cukru
100 g másla
2 vejce
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
½ lžičky jedlé sody
1 lžička skořice
špetka mletého zázvoru
Na krém:
400 g mascarpone
2 lžíce moučkového cukru
½ lžičky skořice
Postup:
Dýni očistěte, oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte v páře doměkka. Poté důkladně rozmixujte na dýňové pyré.
Máslo vyšlehejte spolu s cukrem. Postupně přidejte vejce, vanilkový extrakt a dýňové pyré a vše dobře promíchejte, abyste vytvořila kompaktní hmotu.
V jiné míse smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva, sodu a všechno koření. Sypké potraviny poté přidejte do dýňové směsi a vypracujte těsto.
Těsto rozdělte do formiček na cupcakes, které jste vyložila papírovými košíčky. Plňte je zhruba do tří čtvrtin. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.
Mascarpone promíchejte spolu s cukrem a skořicí. Pomocí zdobicího sáčku naneste vzniklý krém na vychladlé cupcakes.
Dýňové cupcaky, správná výslovnost je kapkejky, s jemným krémem potěší všechny a děti si ani nevšimnou, že jsou vlastně upečené ze zeleniny. Krém můžete ještě ozdobit třeba oříšky, posypat skořicí nebo nastrouhanou čokoládou.
					
				
		
		
		
		
				
			
			
			
			
				
			
			
			
			
				
			
			
			
			
				
			
			
			
			
				
Já jako milovnice cupcakes tyto dýňové určitě vyzkouším! A ten krém z mascarpone vypadá úplně luxusně!
Vypadá to jako skvělý recept na podzimní pečení, dýně a skořice jde skvěle dohromady!
To zní opravdu chutně, nikdy mě nenapadlo použít dýni do sladkého pečiva. Určitě zkusím!
Dýňové cupcakes vypadají skvěle! Určitě je vyzkouším pro víkendovou rodinnou oslavu.