Nadýchané čokoládové těsto a dýňovo-tvarohová poleva jsou tou nejlepší kombinací, kterou si vychutnáte po procházce podzimní přírodou.
Potřebujete:
✿ 150 g hořké čokolády
✿ 100 g másla
✿ 100 g třtinového cukru
✿ 3 vejce
✿ ½ lžičky soli
✿ 90 g hladké mouky
✿ 175 g čerstvého sýru (mascarpone apod.)
✿ 120 g dýňového pyré
✿ ¼ lžičky kardamomu
✿ ½ lžičky zázvoru
✿ ¼ lžičky hřebíčku
✿ špetku skořice
✿ máslo na vymazání
1. Čokoládu nasekejte nadrobno do misky, přidejte máslo a pozvolna je rozpusťte na vodní lázni dohladka. Nechte mírně zchladnout, přendejte do mísy, promíchejte s cukrem, vejci a solí a pak opatrně zapracujte mouku.
2. Sýr prošlehejte s dýňovým pyré a mletým kořením. Pekáček vymažte máslem a vlijte do něj tři čtvrtiny těsta. Uhlaďte povrch, potřete ho dýňovou směsí a na navrstvěte na ni zbylé těsto. Obě hmoty ještě lehce promíchejte vidličkou.
3. Pečte při 180 °C asi 30 minut, aby bylo těsto ještě trochu vláčné. Vyndejte z trouby, nechte chvíli stát a pak nakrájejte na čtverečky. Brownies chutnají nejlépe vlažné.
Dýně v brownies mě nikdy nenapadla! Tvaroh jako poleva musí být fakt skvělý nápad, zní to chutně!
Miluji pečení s neobvyklými ingrediencemi, a dýně v brownies zní jako skvělý nápad. Určitě to zkusím při dalším pečení.
Tyhle dýňový brownies zní fakt úžasně, určitě to zkusím! Čokoláda a dýně, to je prostě skvělá kombinace.