Suroviny:
350 g hladké mouky
600 g dýně
160 g cukru
2 vejce
60 g másla
180 g hrozinek
1 balíček vanilkového cukru
½ balíčku prášku do pečiva
Postup:
Dýni oloupeme a nakrájíme na centimetrové kostky. Vložíme do pekáčku vytřeného máslem a pečeme ve středně rozpálené troubě asi čtvrt hodiny. Hrozinky namočíme do vroucí vody.
Mezitím vymícháme vejce s cukrem do pěny, přidáme rozehřáté máslo a opět důkladně vymícháme. Upečenou dýni spolu se scezenými hrozinkami rozmixujte dohladka. Přidáme k vaječné směsi, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně promícháme.
Těsto vlijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a 20–30 minut pečeme v troubě rozpálené na 180 °C. Vychladlý koláč můžeme přizdobit šlehačkou.