Tato verze má díky skořici a zázvoru výraznou, trošku ostřejší chuť.
Ingredience:
dýně Hokkaido
2 lžíce červené čočky
2 cibule
lžička provensálského koření
2 celé badyány
skořice
lžička hrubozrnné soli
1 lžíce zázvoru
100 ml smetany
4 lžíce sezamových semínek
Postup:
Dýni umyjte, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky. Smíchejte se 2 lžícemi oleje, hrubozrnnou solí, provensálským kořením a pečte doměkka při 170 °C.
Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte na oleji. Přidejte červenou čočku, badyán, skořici, zázvor, osmahněte a zalijte 1 litrem vody. Vařte asi 15 minut.
Z vývaru vyjměte koření, přidejte upečenou dýni, povařte a rozmixujte do krému. Polévku zjemněte na talíři smetanou a posypejte opraženými semínky.
Náš tip
Přidejte i zbylá dýňová semínka. Opražte je na pánvi nasucho, tak se zintenzivní jejich chuť.