Klasickou dýňovou polévku zná snad každý, ale tu s mrkví a sladkým bramborem jste možná ještě nejedli.
Suroviny:
1 střední dýně Hokkaido
3 velké mrkve
1 velký batát neboli sladkou bramboru
1,5 l zeleninového vývaru
3 lžíce másla
1lžíce kari koření
120 ml smetany na vaření nebo ke šlehání
sůl, pepř
opražená dýňová semínka
Postup:
Ve větším hrnci na másle orestujte nakrájenou dýni Hokkaido. Dále orestujte na kostky nakrájenou mrkev a sladkou bramboru a smíchejte s orestovanou dýní. Zeleninu zalijte horkým vývarem. Vařte přibližně 20 minut.
Polévku rozmixujte a podle chuti přidejte sůl, pepř a kari koření. Polévku ještě trochu provařte a úplně nakonec do ní vmíchejte smetanu na vaření. Dýňovou polévku podávejte pokapanou smetanou, případně použijte nasucho opražená dýňová semínka.