Dýňová polévka je výtečná, sytá, lehce stravitelná a hotová rychle a prakticky bez námahy.
Suroviny na 4 porce – 1 dýně Hokaido – 2 karotky – 50 g másla – 1 cibule – 1 l zeleninového vývaru – sůl, pepř – 200 ml smetany na vaření – špetka kari – dýňová semínka na ozdobu
Postup
1. Očištěnou dýni nakrájejte na větší kostky a vložte do hlubšího pekáče. Navrch dejte máslo a nakrájenou cibuli. Osolte, opepřete a pečte zakryté ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 40 minut. Karotky očistěte a uvařte doměkka.
2. Dýni přendejte do hrnce ke kartokám a zalijte zeleninovým vývarem. Ponorným mixérem rozmixujte dohladka.
3. Polévku nechte přejít varem. Pak ji zjemněte smetanou a dochuťte kari kořením. Podávejte ji s dýňovými semínky.