Sladká, jemná buchta se rozplývá na jazyku. Perfektně chutná k odpolednímu kafíčku.
Suroviny
– 280 g hladké mouky – 330 g krupicového cukru – 1 lžička jedlé sody – 1 lžička skořice – ½ lžičky muškátového oříšku – ½ lžičky soli – 300 g dýňového pyré (z dýně Hokaido) – 120 ml oleje (slunečnicový nebo řepkový) – 2 vejce – 80 ml vody – 50 g mléčné čokolády (nasekané nahrubo) – máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Postup
1. Troubu předehřejte na 180 °C a bochníkovou pečicí formu (o velikosti asi 26 x 11 cm) vymažte máslem a vysypte hrubou mouku.
2. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl.
3. V jiné míse smíchejte dýňové pyré (připravíte tak, že dýni oloupete a nakrájíte na kostičky. Dáte do hrnce, zalijete vodou a přidáte lžíci slunečnicového oleje nebo másla a uvaříte doměkka. Poté slijete a dýni rozmixujete na pyré), olej, vejce a vodu.
Směs přidejte do suchých přísad a jemně promíchejte stěrkou. Nakonec vmíchejte nasekanou čokoládu.
4. Těsto nalijte do připravené formy a při cca 170 °C pečte 50 až 60 minut (vyzkoušejte propečenost zapíchnutím špejle).
.