Bábovka v podzimním kabátku s dýňovým pyré a čokoládovou polevou je úžasně vláčná a určitě s ní budete mít velký úspěch.
Potřebujete:
✿ 200 g dýňového pyré
✿ 250 g měkkého tvarohu
✿ 3 vejce
✿ 150 g moučkového cukru
✿ 250 g hladké mouky
✿ 1 lžičku kypřicího prášku
✿ 1 lžičku skořice
✿ 50 ml přepuštěného másla ghí
✿ špetku soli
✿ 85 g hořké čokolády
1. V míse smíchejte tvaroh, dýňové pyré, vejce a moučkový cukr do hladké směsi. V jiné míse promíchejte hladkou mouku s kypřicím práškem, skořicí a solí.
2. Pomalu přidávejte suchou směs do mokré a míchejte, dokud nebudou ingredience spojeny. Pak přilévejte rozpuštěné ghí a vymíchejte dohladka. Těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečte na 180 °C asi 45 minut.
3. Vyzkoušejte těsto špejlí. Hotovu bábovku vyndejte z trouby, nechte vychladnout. Mezitím si rozpusťte nalámanou hořkou čokoládu na vodní lázni. Bábovku vyklopte z formy, polijte čokoládou a můžete podávat.
Zní to jako super kombinace! Možná vynechám skořici, nemusím ji moc, ale jinak se těším, až to zkusím.
Mňam, zní to skvěle! Ráda bych to vyzkoušela na víkendový odpočinek, dýně je teď všude dostupná.