Nemáte-li dýni zavařenou, odložte si tento recept pro podzimní čas.
Ingredience:
400 g polohrubé mouky
300 g třtinového cukru
200 g nastrouhané dýňové dužiny (dýně hokaido,máslová dýně…)
5 vajec
150 ml oleje
200 ml mléka
1 prášek do pečiva
sůl
karamelová drť
Postup:
Troubu předehřejte na 165 °C. Bílky se špetkou soli vyšlehejte na tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšlehejte do husté pěny. Do žloutkové pěny po částech zapracujte mouku prosátou s práškem do pečiva, dýni a mléko s olejem.
Do takto připraveného těsta opatrně vmíchejte sníh z bílků tak, aby neklesl. Těsto vlijte do pečlivě vymazané a vysypané formy. Bábovku pečte přibližně 60 min.
Hotovou ji nechte přibližně 15 min zchladnout a následně ji opatrně vyklopte. Můžete ji potom pocukrovat, případně i ozdobit polevou, vanilkou nebo drtí s karamelovou příchutí.
Doba přípravy: 90 min
Cena: 90 Kč
Je super, že recept je i pro máslovou dýni! Ráda bych vyzkoušela, jak by to vypadalo na fotkách pro můj Instagram.
Dýňovou bábovku miluju, ale často nemám doma dýni. Díky za doporučení, teď už se na to budu těšit na podzim!
Děkuju za recept, určitě se hodí na podzimní chladné večery. Technologie robotů by to zvládla rychleji, ale radši peču sama.
Dýňová bábovka zní skvěle! Ráda fotím jídlo a myslím, že tohle by vypadalo krásně! Vyzkouším to, až budu mít dýni doma.