Rychlé a jednoduché jídlo z jednoho hrnce, které si zamilujete. Můžete do něj přidat také brambory nebo cuketu.
Ingredience na 4 porce:
● 400 g dýně
● 400 g kuřecích stehenních řízků
● 2 cibule
● 150 ml vývaru
● 1 lžička grilovacího koření
● 3 stroužky česneku
● olej
● sůl
● pepř
● 1 lžíce lístků tymiánu
Postup:
Dýni nakrájejte na kostičky. Maso nakrájejte na kousky, cibuli na čtvrtinky a česnek na plátky. V nádobě, kterou lze použít i do trouby, opečte na oleji krátce cibuli.
Přidejte osolené, opepřené a okořeněné maso. Opečte ho a vmíchejte česnek. Nechte ho rozvonět. Pak přidejte tymián, dýni a vše promíchejte. Podlejte vývarem a vložte do trouby předehřáté na 180 0 C. Pečte asi 30 minut dozlatova.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 60 Kč
Hele, to vypadá fakt super jednoduše! Určitě to vyzkouším, až budu mít čas mezi focením. A co kdyby se tam přidalo trochu cukety?
Tento recept zní jako ideální večeře po dlouhém dni v nemocnici. Miluji rychlá jídla, která zvládnu uvařit bez složitostí. A dýně je skvělá v každém receptu!