Do hotové směsi můžete vmíchat ještě opečenou pikantní klobásu. Dýně snese i aromatičtější koření, přidejte třeba trochu garam masaly.
Ingredience na 4 porce:
● 300 g uvařené čočky
● 1 malá dýně
● 1 cibule
● 1 stroužek česneku
● olej
● sůl
● pepř
● 1 lžička sušeného tymiánu
Postup:
Dýni nakrájejte na kousky a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olejem, posypte sušeným tymiánem, osolte a opepřete. Promíchejte a vložte do trouby předehřáté na 180 0C. Dýni pečte asi 35 minut při teplotě 180 0C.
Mezitím na oleji opečte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte na plátky nakrájený česnek a nechte ho rozvonět. Pak vmíchejte uvařenou čočku. K hotové čočce přidejte opečenou dýni a ihned podávejte.
Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 40 Kč
Tahle kombinace dýně a čočky je skvělá volba pro všechny, kdo chtějí rychlý a chutný oběd. Určitě zkusím přidat i tu garam masalu, miluju aromatičtější koření!