Plněnou dýni máte hotovou raz dva.
Suroviny:
1–2 menší máslové dýně nebo dýně hokaido
450 g mletého hovězího nebo vepřového masa
2 hrsti nastrouhaného sýra – parmazánu nebo eidamu
1 lžíce mleté papriky
3 stroužky česneku
2 žluté cibule
sůl, pepř
čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
Předehřejte si troubu. Dýně si rozřízněte napůl, vydlabejte střed a dejte je péct do trouby na 20 minut na 180 °C. Na pánvi si na nadrobno nakrájené cibulce orestujte mleté maso a dochuťte ho solí, pepřem, mletou paprikou a prolisovaným česnekem.
Lehce opečenou dýni vydlabejte a smíchejte s mletým masem. Směs vraťte zpátky do dýně a posypejte ji nastrouhaným sýrem. Pečte dalších cca patnáct až dvacet minut na 190 °C.
Po upečení dýni posypejte čerstvou bylinkou, nejlépe pažitkou nebo petrželkou. Pokrm servírujte se šťouchanými bramborami, případně i jen tak bez přílohy. Přejeme vám dobrou chuť.
Náš tip
Dýně lze ozdobit opečenými kostičkami slaniny.